Ο 39χρονος πλέον αμυντικός Μπρούνο Άλβες, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλων Σμύρνης μετά από 16 χρόνια.

Ο Πορτογάλος από την ημέρα της επιστροφής του, είναι κάτοχος ενός ιδιαίτερου ρεκόρ στη Super League, η οποία στο επίσημο σάιτ της αναφέρει:

Ο Μπρούνο Άλβες γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με το Βόλο, για να καταρρίψει ένα μεγάλο ρεκόρ. Η εμφάνισή του αυτή ήλθε 16 χρόνια, τρεις μήνες και 25 ημέρες μετά την αμέσως προηγούμενη.

Είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ιστορία ανάμεσα σε δύο συμμετοχές ενός ποδοσφαιριστή, καθώς η προηγούμενη εμφάνισή του και τελευταία με την ΑΕΚ ήταν στις 25 Μαΐου 2005, ΑΕΚ – Απόλλων Καλαμαριά 3-0, όταν ακόμα δεν υπήρχε η Super Legue.

Ο Πορτογάλος αμυντικός πήρε το ρεκόρ του Μάρκο Πάντελιτς, που από τις 14 Ιανουαρίου 1996 με τη φανέλα του Ηρακλή, ξαναέπαιξε στις 28 Αυγούστου 2010 με τον Ολυμπιακό. Το χρονικό διάστημα της απουσίας του Σέρβου ήταν 14 χρόνια, επτά μήνες και 14 ημέρες. Ο Μπρούνο Άλβες το μεγάλωσε κατά ενάμισι χρόνο, αφού έφυγε από την Ελλάδα στα 23 και μισό χρόνια του και γύρισε κοντά στα 40!

Ο Μπρούνο Άλβες έγινε επίσης ο έκτος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική/Super League, μετά τους Λουκά Βύντρα, Μίλαν Σέβο, Αντώνη Νικοπολίδη, Φώτη Στρακόσα και Φρανθίσκο Πίτι.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ