Ο Αρης δικαιώθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ στην προσφυγή κατά της απόφασης για ανάκληση του δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι από την επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών. Το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο της ομοσπονδίας έκανε αποδεκτή την προσφυγή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με το σκεπτικό πως η νέα ΠΑΕ Αρης είναι νέο νομικό πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης εταιρίας που τελεί υπό εκκαθάριση.
Ετσι, με την απόφαση του διαιτητικού ο Ντουρμισάι αποκτά άμεσα δικαίωμα συμμετοχής και ο Αρης μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στον επόμενο αγώνα με τον Παναιτωλικό, την Κυριακή για την 21η αγωνιστική της Super League. Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή θα σταλεί σήμερα και στη FIFA, η οποία μπορεί να επανεξετάσει την απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στην ομάδα.

ΠΑΕ Άρης: «Επόμενος στόχος η άρση του ban»

Με αφορμή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, με την οποία ουσιαστικά ο Άρης μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά από εδώ και πέρα τον Φιορίν Ντουρμισάι αλλά και να κάνει μεταγραφές από την ελληνική αγορά, η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η σημερινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποκαθιστά τη νομιμότητα, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ Άρης δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ΠΑΕ των πολλών χρεών, που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Δυστυχώς, όμως, οι αμαρτίες του παρελθόντος, για τις οποίες ουδεμία ευθύνη φέρουμε, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον Άρη. Επόμενος στόχος μας είναι η οριστική άρση του «ban» της FIFA για το όποιο συνεχίζονται οι πολυεπίπεδες ενέργειες. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αλλά ο κόσμος να γνωρίζει ότι η ΠΑΕ Άρης έκανε και κάνει το καλύτερο δυνατό για να απαλλαγεί ο Σύλλογος άπαξ δια παντός από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ