Ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός που αναβλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού 5,2 ρίχτερ στην Ήπειρο δεν θα διεξαχθεί αύριο (17/10).

Με ανακοίνωση της η Super League ενημέρωσε πως θα ορίσει εκ νέου τη διεξαγωγή του μετά την αποκλιμάκωση της σεισμικής ακολουθίας.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι ο αναβληθείς αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός» θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή, βάσει ΚΑΠ, μετά την αποκλιμάκωση της σεισμικής ακολουθίας, δεδομένου ότι πρωταρχικό μέλημα της Super League είναι η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων».

Ο συγκεκριμένος αγώνας οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω της ανησυχίας για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και όλων των εμπλεκομένων, κάτι που αποτελεί πρώτο και βασικό μέλημα της διοργανώτριας Αρχής. Η Super League βρισκόταν σε αναμονή από το πρωί για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και μετά από την εισήγησή του συντονιστικού οργάνου της, η Περιφέρεια Ηπείρου έστειλε αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για αναβολή της αναμέτρησης.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται: «Κατόπιν εξαιρετικά επείγοντος αιτήματος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και κατόπιν εισηγήσεως του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα-Λεβαδειακού, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προκειμένου να προστατευτούν οι φίλαθλοι και αθλούμενοι από τη συνεχιζόμενη έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Στην απόφαση αναβολής συναίνεσε αμέσως και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Super League δια του προέδρου της κ. Γεωργίου Στράτου».

Την αναβολή της αναμέτρησης είχε επισημοποιήσει και η Super League: «Σε συνέχεια απόφασης του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, ο αγώνας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ αναβάλλεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προκειμένου να προστατευτούν φίλαθλοι και αθλούμενοι από τη συνεχιζόμενη έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ