Λένε ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά, αλλά να παραμείνεις. Με αυτό το σκεπτικό, ο Πανιώνιος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στη δυσκολία, αφού όχι μόνο κατάφερε να επαναλάβει και φέτος την περσινή εντυπωσιακή πορεία, αλλά και να κάνει και ένα βήμα παραπάνω, καταρρίπτοντας ουκ ολίγα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν και κρατώντας τη δεύτερη θέση για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της.

Ωστόσο, μάλλον κάνουν λάθος όσοι ενδεχομένως να πιστεύουν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει κι ότι πλέον η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει βάλει το νερό στο αυλάκι. Η χρονιά που ακολουθεί είναι, ίσως, η δυσκολότερη όλων, με τους «κυανέρυθρους» να καλούνται να διαχειριστούν τη… μεταφορά δύο «καρπουζιών» στην ίδια «μασχάλη», με ό,τι συνεπάγεται η συγκεκριμένη κατάσταση.

Και, φυσικά, οι δυσκολίες δεν προκύπτουν μόνο από την ύπαρξη επιπλέον παιχνιδιών, λόγω της συμμετοχής του Πανιωνίου στο Europa League, αφού αργά ή γρήγορα αυτή η αγωνιστική υποχρέωση θα τελειώσει, έστω κι αν οι πάντες στη Νέα Σμύρνη (και όχι μόνο) εύχονται να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο.

Το «πρόβλημα» έχει πρωτίστως να κάνει με το γεγονός ότι η σεζόν επιμηκύνεται τουλάχιστον κατά ένα μήνα, με την έναρξη της προετοιμασίας να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του Ιουνίου και τους παίκτες να έχουν χρόνο ξεκούρασης που μόλις και μετά βίας αγγίζει τις δύο εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι από τη μια απαιτείται σαφώς μεγαλύτερο ρόστερ και από την άλλη καλή διαχείρισή του, αφού η επανάληψη του πολύ περιορισμένου rotation που ακολούθησε φέτος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, δεν θα έχει καλές επιπτώσεις στην εικόνα και την απόδοση της ομάδας.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Πανιώνιο. Και, φυσικά, σε περίπτωση που και η νέα σεζόν στεφθεί με επιτυχία ανάλογη με τις προηγούμενες, τότε οι «κυανέρυθροι» θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι ότι η προσδοκώμενη αλλαγή επιπέδου έχει οριστικά ολοκληρωθεί.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ