Αίσιο τέλος είχε το εξάμηνο «φλερτ» μεταξύ του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος επετεύχθη συμφωνία για μεταβίβαση του 50% των μετοχών που κατέχει ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» στον Ταϊλανδό επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για «υλοποίηση του πλάνου εισόδου νέων επιχειρηματιών στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός».
Ο Πιεμπονγκσάντ μπαίνει οριστικά στον Παναθηναϊκό, προς το παρόν όχι ως νέος ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού». Σύμφωνα με την θέση του Γιάννη Αλαφούζου η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές οριστικοποιήθηκε το περασμένο
Σάββατο και συγκεκριμένα γνωστοποιεί τη συμφωνία με την Pan Asia για τη μεταβίβαση του 50% των μετοχών που κατέχει. Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου:

«Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη το Σάββατο (6/10/2018) συμφωνία μεταξύ του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της εταιρείας PAN ASIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων του Ταϋλανδού επιχειρηματία Pairoj Peimpongsant.
Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος συμφώνησε στην μεταβίβαση του ήμισυ των μετοχών που κατείχε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ. Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε. Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του
».

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ