Αμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού για την τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 70.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ματς με τον Ιωνικό.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαρακτηρίζει την τιμωρία ως «άδικη και αυστηρή» και κάνει λόγο για «μικρή μειοψηφία που στερεί από τον σύλλογο την τεράστια δύναμη της έδρας του».

Αναλυτικά αναφέρει ο Παναθηναϊκός στη θέση του:

«Ο Παναθηναϊκός θεωρεί ιδιαιτέρως αυστηρή και άδικη την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της λίγκας και εξυπακούεται ότι πηγαίνουμε σε έφεση κατά της ποινής. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν άκρως υπερβολικό και άδικο νόμο ο οποίος δένει τα χέρια των ομάδων ακόμη και σε εντελώς μεμονωμένα και μικρής έκτασης περιστατικά, όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός λαμβάνει και με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σύσσωμη η κοινή γνώμη αναφέρεται φέτος στις «γιορτές» της Λεωφόρου ενώ παράλληλα λαμβάνουμε συγχαρητήρια από τους αντιπάλους μας. Ως εκ τούτου απορούμε για το τι άλλο πρέπει να κάνουμε ώστε να μην μπορεί μια πραγματικά πολύ μικρή μειοψηφία να στερεί από τον σύλλογο την τεράστια δύναμη της έδρας του εξαιτίας ενός τόσο αυστηρού νόμου».

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς