Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορεί να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά το «τρίτο ημίχρονο» έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Ενωση έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή 12 παικτών των «ασπρόμαυρων».

Οπως έγινε γνωστό, σχεδόν 1,5 ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος παρατήρησε ότι η κάρτα υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή τους είναι αντικανονική και η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48 ωρών.
Όπως βεβαιώνεται σχετικά, τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ έληξαν στις 30 Ιουνίου, με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αν αυτή ολοκληρώνονταν έγκαιρα και χωρίς την διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΑΕΚ, τότε θα πάρει το παιχνίδι «στα χαρτιά» και θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «δικέφαλος του βορρά» αγωνίστηκε με ληγμένα δελτία στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε. Γι αυτούς τους αγώνες, οι Θεσσαλονικείς δεν κινδυνεύουν, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης ένστασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI