Την αναπομπή της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης. Το CAS έκρινε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ομοσπονδίας όφειλε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εκδικάσει κανονικά, χωρίς να δεχθεί ως δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Παράλληλα, το CAS αποφάνθηκε ότι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα πρέπει να επιστραφούν οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του CAS προκαλεί κάποια ερωτηματικά για την αντίστοιχη ποινή της Ξάνθης για την ίδια υπόθεση. Αν και η θρακιώτικη ομάδα δεν προσέφυγε στο Δικαστήριο της Λοζάνης, η λογική λέει ότι, από τη στιγμή που η υπόθεση θα επανεκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων, θα πρέπει να της επιστραφούν οι επτά από τους δώδεκα βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί (οι άλλοι πέντε αφορούν την μη δήλωση αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης). Αν αυτό ισχύσει, η Ξάνθη ανεβαίνει στους 30 βαθμούς και διασφαλίζει οριστικά την παραμονή της στη Super League.

Στη δημοσιότητα η απόφαση του CAS για την πολυϊδιοκτησία. Δεν επιστρέφονται βαθμοί στην Ξάνθη

Στη δημοσιότητα έδωσε το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης την απόφασή του, για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Το CAS επισημαίνει ότι κακώς η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δέχθηκε ως δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αναπέμπει την υπόθεση, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Εφέσεων θα πρέπει να την εκδικάσει επί της ουσίας. Μέχρι να συμβεί αυτό, στον ΠΑΟΚ επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί, ενώ αντίθετα δεν επιστρέφονται οι βαθμοί στην Ξάνθη, δεδομένου ότι η τελευταία δεν είχε καταθέση προσφυγή.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την απόφαση του CAS

Μετά την απόφαση του CAS, με την οποία επιστρέφονται στον ΠΑΟΚ οι επτά βαθμοί που του έχουν αφαιρεθεί, μέχρι την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League διαμορφώνεται ως εξής:

Η βαθμολογία (σε 33 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 85 68-14 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ–
2. ΠΑΟΚ 68 57-29
3. ΑΕΚ 65 56-28
4. Παναθηναϊκός 52 38-27
5. Άρης 38 47-50
6. ΟΦΗ 36 40-49

ΠΗΓEΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ