Λίγες ώρες πριν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννενα με αντίπαλο την νορβηγική Οντ στους «Ζωσιμάδες» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League o τεχνικός του «Αγιαξ της Ηπείρου» Γιάννης Πετράκης δήλωσε στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Η Πρώτη Σελίδα» του Ιωσήφ Βοτζάκη ότι για την ομάδα του αυτά τα παιχνίδια είναι μια μεγάλη πρόκληση και θα χρειαστεί συγκέντρωση, πειθαρχία και αφοσίωση καθώς η αντίπαλος, όπως είπε, είναι έμπειρη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης:

-Εγώ αυτό που εύχομαι εξ αρχής είναι να απολαύσεται αυτή την εμπειρία, διότι είναι μία μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Σπουδαία ευχή και εμείς από την πλευρά μας το βλέπουμε σαν μια πρόκληση σαν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. ‘Ο,τι είναι σημαντικό πρέπει να το περιμένουμε με χαρά και με ανυπομονησία. Ετοιμαζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα για το παιχνίδι αυτό, ούτως ώστε οι παίκτες να το ευχαριστηθούν, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε και ο κόσμος να το ευχαριστηθεί»

-Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός, όχι αδικαιολόγητα, στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν σας παρασύρει και εσείς παραμένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο.

«Εμείς θέλουμε αυτή την ενέργεια που βγάζει η πόλη των Ιωαννίνων και γενικά η Ήπειρος να την εισπράξουμε σαν κίνητρο, όχι σαν πίεση για τους παίκτες μου. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για μας αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία αυτή. Αυτό που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε εκεί που θέλουμε είναι η συγκέντρωση, η πειθαρχία και η αφοσίωση σε αυτά που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Όλη αυτή την ενέργεια που υπάρχει θα την εισπράξουμε σαν μια μεγάλη βοήθεια για εμάς αλλά και ώθηση για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε»

-Όλοι συμφωνούμε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη διότι πράγματι είναι μία ιστορική στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά τα δεδομένα μας οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα. Απέναντι σας είναι μία ομάδα η οποία ναι μεν, δεν έχει την μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά είναι σε μία ροή αγώνων στο πρωτάθλημά της, έχει επίσημα ματς και μάλλον είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σημαίνει κάτι αυτό για εσάς;

«Η ομάδα αυτή τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, πέρυσι αποκλείστηκε πριν τους ομίλους από τη Ντόρτμουντ. Είναι μία ομάδα που έχει εμπειρία και παραστάσεις από το Γιουρόπα Λιγκ καθώς κάθε χρόνο συμμετέχει. Σίγουρα έχουν ρυθμό λόγω των αγώνων του πρωταθλήματός τους αλλά όλα αυτά αφορούν την θεωρητική προσέγγιση. Η πράξη από την θεωρία είναι πολλές φορές διαφορετική και εμείς θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον κανόνα»

-Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, για να μην πω πάντα, μετράει το ηθικό και η θέληση. Σε αυτά τα δύο στοιχεία τουλάχιστον ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

«Προσπαθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση δεν θέλω να λέω και πολλά. Νομίζω ότι τα πιο σημαντικά είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο»

-Έχετε κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα, ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην ομάδα πριν από λίγες μέρες. Υπολογίζεται σε αυτούς από τον πρώτο αγώνα;

«Θα είναι κοντά μας θα δω και την σημερινή προπόνηση, αλλά δεν θα ξεκινήσει κάποιος από αυτούς τους παίκτες. Είναι πολύ λίγο καιρό μαζί μας δεν ξέρουν τον τρόπο σκέψης μας, ούτε τον τρόπο παιχνιδιού, ούτε τον τρόπο συμπεριφοράς μας. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε»

-‘Άλλωστε υπάρχει και ένας κορμός ποδοσφαιριστών από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι ένα σημαντικό αβαντάζ για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ότι διατηρεί ένα κορμό και στηρίζεται πάνω σε αυτόν.

«Αλήθεια είναι ότι αυτή τη χρονιά μας έφυγαν αρκετοί παίκτες αλλά πάντα μένουμε σε αυτά που έχουμε όχι σε αυτά που δεν έχουμε. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την συμπεριφορά όλων των παιδιών μέχρι τώρα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε»
Ηλίας Αποστολόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)