Η πρώτη προπόνηση και ο αγιασμός, για την νέα αγωνιστική χρονιά, για τον Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις του Μάλεμε.

Στην  πρώτη προπόνηση της χρονιάς παραβρέθηκε και ο προέδρος της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, Μανώλης Μαθιουλάκης. Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, οι κρητικοί θα προπονούνται ως τις 14 Ιουλίου, στο Μάλεμε και την επόμενη μέρα η αποστολή θα ταξιδέψει στο Πράβετς της Βουλγαρίας  εκεί που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

 

Ο Γιώργος Παράσχος, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Ανγκούλο, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός επιθετικού: «Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα με τον Ανγκούλο και δεν βλέπω ότι μπορεί να γυρίζει, επιβάλλεται από εκεί και πέρα και μάλιστα σύντομα να βρούμε παίκτη. Βρήκαμε ήδη παίκτες και ο στόχος είναι να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να φέρουμε αυτό τον παίκτη όσο το δυνατόν πιο σύντομα», είναι το σχόλιο που του πολύπειρου τεχνικού.

Από πλευράς ποδοσφαιριστών μίλησε ο  Κώστας Μενδρινός:  «Τη χρονιά που ξεκινά να είμαστε καλά όλα τα παιδιά, να έχουμε μία καλή προετοιμασία, να είμαστε υγιείς και πρώτα ο Θεός όταν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα να παρουσιάζουμε από το πρώτο παιχνίδι την εικόνα που είχαμε πέρσι. Μην ξεχνάμε τους στόχους όμως, γιατί αυτοί οι στόχοι πρέπει πρώτα να εκπληρωθούν και πιστεύω ότι η γρήγορη σωτηρία είναι ο πρώτος στόχος που έχουμε να εκπληρώσουμε».