Όσοι πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι… λαϊκό άθλημα, ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να αναθεωρούν την άποψή τους. Κι αυτό ο «βασιλιάς των σπορ» δεν παίζεται μόνο στα «αλώνια», αλλά και στα… σαλόνια. Ο λόγος για το ποδόσφαιρο σάλας (ή futsal) που έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα πριν από περίπου είκοσι χρόνια και από τότε προσπαθεί να πάρει κι αυτό τη θέση του στις καρδιές των φιλάθλων.

[iframe src=»https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=sport/20190908-salas.mp3&bgimg=https://webtv.ert.gr/wp-content/uploads/2016/11/RADIO-era-sport-1280×720.jpg» frameborder=»no» scrolling=»no»

Η εκπομπή μας, λοιπόν, στην προσπάθειά της να το παρουσιάσει στους ακροατές της, ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ντάρλα, αρχηγό του Παναθηναϊκού και μέλος της Εθνικής ομάδας, ο οποίος ξεκίνησε από το λεγόμενο «κλασσικό» ποδόσφαιρο στην ομάδα Νέων των «πράσινων» και στη συνέχεια «μετακόμισε» στη σάλα.

Και, φυσικά, όλα τέθηκαν επί τάπητος. Κανονισμοί και ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου σάλας, επίπεδο και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, αλλά και οι λόγοι που θα έκαναν κάποιον να ασχοληθεί με αυτό.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ