Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη λεβεντομάνα Κρήτη θα κάνει αυτή τη Δευτέρα το βράδυ (29/3, 22:00) η ΕΡΑσπορ 101,8, μέσα από την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου».

Στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα βρεθεί ο τραγουδοποιός, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής, Μάνος Πυροβολάκης, ο οποίος θα επιμεληθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα βασισμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης, συντροφιά με τη λύρα του και τον οργανοπαίκτη, Γιάννη Μολυμπάκη (λαούτο).

Η κρητική θεωρείτε η αρχαιότερη ευρωπαϊκή μουσική και κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα στην Ιστορία. Επηρεασμένη από τη βυζαντινή μουσική, παρά το πέρασμα των χρόνων, εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να εξελίσσεται. Ο αυτοσχεδιασμός, η εξωτερίκευση της ψυχικής διάθεσης και φυσικά οι μαντινάδες αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα της κρητικής παράδοσης.

Στην εκπομπή θα παρέμβουν κατά σειρά:

Ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Μανώλης Πατεράκης, ο Πολιτισμολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Τσουχλαράκης, ενώ ο Ρεθυμνιώτης δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, θα κάνει μια ιστορική αναδρομή στα αθλητικά δρώμενα της Κρήτης.

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου», η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00-24:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://webradio.ert.gr/eraspor/

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑσπορ