Ο Άγγελος Ποστέκογλου, μίλησε στην ΕΡΑσπορ, στον Δημήτρη Μαλισιώβα για το EURO, το μέλλον του και την Εθνική μας ομάδα.

Ο Ποστέκογλου άφησε τη χώρα μας όταν ήταν μόλις 5 ετών. Πλέον, βρίσκεται στον πάγκο της Αυστραλίας, με την οποία πριν λίγο καιρό αντιμετώπισε την Εθνική μας. Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά, όμως είναι επαγγελματίας και ήθελε νίκη της ομάδας του. Ο έμπειρος τεχνικός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε όσα βλέπουμε στο EURO και το μέλλον της Εθνικής μας ομάδα.

«Στόχος κάθε προπονητή είναι να δουλέψει στην προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου με την Αυστραλία, θέλω να έρθω στην Ευρώπη. Αν υπάρχει πρόταση από κάποια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, θα ήταν ωραίο να επιστρέψω και πάλι στην Ελλάδα. Το 2008 είχα μία ωραία εμπειρία, έστω και μικρή, με την Παναχαϊκή. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο μπορεί να προοδεύσει», σχολίασε αρχικά ο Ποστέκογλου, που παρακολουθεί όλη τη μέρα EURO, καθώς βρίσκεται σε διακοπές στην Ελλάδα, προτιμώντας την Χαλκιδική και την Μύκονο. Μία δυνατότητα που δε θα είχε στην Αυστραλία λόγω της διαφοράς ώρας.

Έτσι, η γνώμη του είναι εμπεριστατωμένη. «Γερμανία, Γαλλία και μία εκ των Ισπανίας-Ιταλίας μπορούν να το σηκώσουν. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε την Αγγλία ούτε την Πορτογαλία. Είναι το EURO, στο οποίο οι προπονητές έχουν βάλει το στίγμα τους. Θαυμάζω το επίπεδο της Ισπανίας, στην οποία υπάρχει χώρος για τους σταρ και τους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην Εθνική μας ομάδα. «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής και απαιτείται πολλή δουλειά και υπομονή, για να ξαναγίνει η ομάδα του παρελθόντος».

Φωτογραφία: eurokinissi/actionimages (Αλεξόπουλος Ανδρέας)